Vrijblijvende Offerte

U kunt bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Plaatmateriaal snijden, knippen en kanten

Knippen, vouwen en walsen van complexe delen met onze computer gestuurde kantpers. Met een tonnage van 225 ton kunnen zware delen gevouwen worden. De afdeling Plaatbewerking beschikt over een lasersnijder, HD-plasmasnijder, pons-nibbelmachine, guillotinescharen, kantpersen en een uithoekschaar.

MKZ Metaalbewerking kan plaatmateriaal staal, rvs en aluminium, in diverse diktes en kwaliteiten, snijden, knippen en kanten. Om platen te perforeren wordt gebruik gemaakt van de pons-nibbelmachine. De snijmachines evenals de pons-nibbelmachine zijn CNC aangestuurd. Door middel van ons cad cam systeem speciaal voor de plaatbewerking worden de machines eenvoudig geprogrammeerd.

Met onze computer gestuurde kantpers kunnen wij allerlei vormen vouwen van een eenvoudige beugel tot complex zetwerk. Om korte levertijden te bewerkstelligen heeft MKZ Metaalbewerking een ruime voorraad aan plaatmateriaal.

Ponsen zonder bramen

Met onze CNC gestuurde pons-nibbelmachine die is voorzien van een 12-kops turret kunnen vierkante, rechthoekige, ronde en sleufgaten snel aangebracht worden.

Het voordeel van ponsen is dat er geen braam ontstaat en er met hoge snelheid complexe ponsbewerkingen uitgevoerd kunnen worden. De ponsmachine is uitgerust met een 12-kops turret (revolver unit) waardoor diverse gaten rond, vierkant, sleufgaten en rechthoekige gaten in een bewerking uitgevoerd kunnen worden in ieder gewenst patroon. De ponsmachine is CNC gestuurd en wordt door middel van ons cad cam systeem geprogrammeerd.

Snijden op maat

MKZ snijdt diverse kwaliteiten en diktes van staal en rvs op maat met onze CNC gestuurde lasersnijmachine en HD plasmasnijmachine. Snel en nauwkeurig geprogrammeerd met ons cad cam systeem.

Lasersnijmachine voor alle soorten metaal

De lasersnijmachine gaat uit van een laserstraal hoog vermogen, daarmee wordt het materiaal verwarmd, gesmolten en deels verdampt. De lasersnijmachine is goed voor alle soorten metaal maar het metaal moet wel in goede staat verkeren (geen roest of verf). De lasersnijmachine wordt meestal toegepast voor dunne platen.

Plasmasnijmachine voor alle kwaliteiten materiaal

De plasmasnijmachine gaat uit van elektrische energie en gas. Daarmee wordt een geïoniseerd gas met een zeer hoge temperatuur gecreëerd dat door alle materialen snijdt die elektrisch geleidend zijn. Bij de plasmasnijmachine maakt het niet uit in welke toestand het materiaal verkeerd (met roest of verf) en snijdt zowel staal als rvs in diverse diktes en kwaliteiten.

Kwaliteit van de snede

De kwaliteit van de snede is bij lasersnijden nauwkeuriger dan bij plasmasnijden. Dit betreft zowel de haaksheid als de tolerantie. De plasmasnijmachine is wel uitgevoerd met speciale software om de haaksheid optimaal te krijgen.